Cicle de conferències i tallers

02/09 (12h) Vermut inaugural

Inauguració de l’exposició “Un món de Mil Dimonis”.

Al Casal de Barri de Son Sardina. 

13/09 (20 h) Lectures del Dimoni

Tetúlia i lectura de literatura censurada, perseguida i subversiva.

S’acompanyarà d’un tast de vins de varietats fins fa poc prohibides: Giró Blanc i Gargollassa. 

Al pati de l’Espai del Despropòsit, Son Sardina. 

17/07 (21h) “Els dimonis del cançoner popular”

L’especialista en etnopoètica Miquel Sbert farà un repàs al Cançoner popular de Mallorca, a la recerca dels dimonis que l’habiten i que donen testimoni del seu protagonisme en la nostra tradició cultural. Presentació del volum homònim, recentment editat per Lleonard Muntaner, guardonat amb el Premi Alexandre Ballester d’Assaig (sa Pobla, 2017).  

23/06 (19h) Visita comentada: “Cara a cara amb el dimoni”

El fotògraf Charles Fréger ens acompanya a descobrir l’exposició i ens explica la seva experiència retratant dimonis i encarnacions de personatges salvatges a Europa i Japó.
Activitat gratuïta.
Hi haurà servei de ludoteca endimoniada durant l’activitat.
En acabar hi haurà vermut pels assistents.
Lloc: Museu Krekovic
17/06 (12h) Visita guiada: Un món de Mil Dimonis
Visita guiada a l’exposició temporal UN MÓN DE MIL DIMONIS.
Activitat per a públic adult, conduïda per l’antropòleg Francesc Alemany. 
Durada: 1 hora
Preu: activitat gratuïta
Lloc: Museu Krekovic
3/06 (12h) Visita guiada: Un món de Mil Dimonis
 Visita guiada a l’exposició temporal UN MÓN DE MIL DIMONIS.
Activitat per a públic adult, conduïda per l’antropòleg Francesc Alemany. 
Durada: 1 hora
Preu: activitat gratuïta
Lloc: Museu Krekovic

20/05 (10h) Masterclass de fotografia documental


Taller fotogràfic a càrrec de Friso Spoelstra

Durada: 4 hores
Activitat per a adults. Cal dur càmera i ordinador portàtil.FRISO SPOELSTRA és fotògraf documental holandès. Després de graduar-se a l’Acadèmia Gerrit Rietveld d’Amsterdam començà a treballar com a fotògraf freelance per a diaris i revistes. Posteriorment enfocà el seu treball cap a altres projectes fotogràfics que l’han duit a realizar exposicions als Països Baixos i a l’estranger. El seu treball s’ha publicat, entre d’altres llocs, a les revistes National Geographic i GEO-Magazine, i a la publicació periòdica The Guardian.
Lloc: Museu Krekovic

Activitats entorn de l’exposició MIL DIMONIS. UN RECORREGUT PER LA DEVOCIÓ DIMONIERA DE MALLORCA

Al llarg de l’any 2016 i entorn a l’exposició “Mil dimonis. Un recorregut per la devoció dimoniera de Mallorca” s’oferiren un seguit de conferències amb les que es pretén donar una imatge des de diferents disciplines i vessants de la figura del dimoni.

El calendari del cicle és el següent:

5/05 Conferència: “El dimoni de les festes tradicionals de Mallorca. Classificació aproximada” 19h Conferència a càrrec de Gabriel Mayol historiador. Sala de Batles, Sineu.

1/06 Conferència: “Diabolus in musica. Danses i músiques del dimoni” 20h Conferència a càrrec de Francesc Vicens, musicòleg. Institució Pública Antoni Maria Alcover, Manacor.

ACTIVITAT ANUL·LADA  18/06 Taller-degustació: “La cuina del dimoni i altres pecats” 18 a 20h Conferència-taller a càrrec de Tomeu Arbona, cuiner En acabar, hi haurà degustació amb tast de vins DO Binissalem. Institució Pública Antoni Maria Alcover, Manacor. Activitat prèvia inscripció (places limitades): info@fundaciocasamuseu.cat

15/07 Conferència: “El dimoni de les festes tradicionals de Mallorca. Classificació aproximada” 20.30h Conferència a càrrec de Gabriel Mayol historiador. Sala de Plens, Ajuntament de Petra.

20/07 Conferència: “El dimoni de les rondalles” 21h Conferència a càrrec de Jaume Guiscafrè, catedràtic i cap de departament de Filologia Catalana de la UIB. Casal Pere Capellà, Algaida.

CANVI DE DATA DEL 18/08 AL 16/08 Conferència: “Males llengos del dimoni” 20.30h Conferència a càrrec de Miquel Sbert, especialista en etnopoètica, entorn de la figura del dimoni en el cançoner tradicional. Sala Es Molinar, Montuïri.

16/09 Conferència: “El dimoni de les festes tradicionals de Mallorca. Classificació aproximada” 20h Conferència a càrrec de Gabriel Mayol historiador. Casa de cultura, Santa Margalida.

CANVI DE DATA DEL 29/10 AL 28/10 Conferència: “Diabolus in musica. Danses i músiques del dimoni” 20h Conferència a càrrec de Francesc Vicens, musicòleg. Auditori, Porreres.

CANVI DE DATA DEL 23/11 AL 30/11 Conferència: “Dimonis, del món clàssic a l’actualitat 19.30h Conferència a càrrec d’Antoni Janer, especialista en filologia clàssica. Fundació Cultura Es Convent, Inca.

2017

7/01 Taller-degustació: “La cuina del dimoni i altres pecats” 18 a 20h Conferència-taller a càrrec de Tomeu Arbona, cuiner. En acabar, hi haurà degustació amb tast de vins DO Binissalem. Baixos de na Batlessa, Artà. Activitat prèvia inscripció (places limitades): info@fundaciocasamuseu.cat

12/01 Conferència: “Visions del dimoni” 20h Conferència a càrrec de Mercè Gambús, doctora en història de l’art, entorn de la iconografia de la figura del dimoni. Sa Congregació, Sa Pobla.

28/03 Conferència: “El dimoni de les rondalles” 19.30h Conferència a càrrec de Jaume Guiscafrè, cap de departament de Filologia Catalana de la UIB. Escoles Velles de Son Servera (c. Sant Antoni, 23).

25/04 Conferència: “Males llengos del dimoni” 19h Conferència a càrrec de Miquel Sbert, especialista en etnopoètica, entorn de la figura del dimoni en el cançoner tradicional. Biblioteca Municipal de Sant Jordi (c. Paul Bouvy, 31).

Anuncis