23/06 (19h) Visita comentada: “Cara a cara amb el dimoni”

El fotògraf Charles Fréger ens acompanya a descobrir l’exposició i ens explica la seva experiència retratant dimonis i encarnacions de personatges salvatges a Europa i Japó.
Activitat gratuïta.
Hi haurà servei de ludoteca endimoniada durant l’activitat.
En acabar hi haurà vermut pels assistents.
Lloc: Museu Krekovic

17/06 (12h) Visita guiada: Un món de Mil Dimonis
Visita guiada a l’exposició temporal UN MÓN DE MIL DIMONIS.
Activitat per a públic adult, conduïda per l’antropòleg Francesc Alemany. 
Durada: 1 hora
Preu: activitat gratuïta
Lloc: Museu Krekovic
3/06 (12h) Visita guiada: Un món de Mil Dimonis
Visita guiada a l’exposició temporal UN MÓN DE MIL DIMONIS.
Activitat per a públic adult, conduïda per l’antropòleg Francesc Alemany. 
Durada: 1 hora
Preu: activitat gratuïta
Lloc: Museu Krekovic

20/05 (10h) Masterclass de fotografia documental


Taller fotogràfic a càrrec de Friso Spoelstra

Durada: 4 hores
Activitat per a adults. Cal dur càmera i ordinador portàtil.FRISO SPOELSTRA és fotògraf documental holandès. Després de graduar-se a l’Acadèmia Gerrit Rietveld d’Amsterdam començà a treballar com a fotògraf freelance per a diaris i revistes. Posteriorment enfocà el seu treball cap a altres projectes fotogràfics que l’han duit a realizar exposicions als Països Baixos i a l’estranger. El seu treball s’ha publicat, entre d’altres llocs, a les revistes National Geographic i GEO-Magazine, i a la publicació periòdica The Guardian.
Lloc: Museu Krekovic

Activitats entorn de l’exposició MIL DIMONIS. UN RECORREGUT PER LA DEVOCIÓ DIMONIERA DE MALLORCA

Al llarg de l’any 2016 i entorn a l’exposició “Mil dimonis. Un recorregut per la devoció dimoniera de Mallorca” s’oferiren un seguit de conferències amb les que es pretén donar una imatge des de diferents disciplines i vessants de la figura del dimoni.

El calendari del cicle és el següent:

5/05 Conferència: “El dimoni de les festes tradicionals de Mallorca. Classificació aproximada” 19h Conferència a càrrec de Gabriel Mayol historiador. Sala de Batles, Sineu.

1/06 Conferència: “Diabolus in musica. Danses i músiques del dimoni” 20h Conferència a càrrec de Francesc Vicens, musicòleg. Institució Pública Antoni Maria Alcover, Manacor.

ACTIVITAT ANUL·LADA  18/06 Taller-degustació: “La cuina del dimoni i altres pecats” 18 a 20h Conferència-taller a càrrec de Tomeu Arbona, cuiner En acabar, hi haurà degustació amb tast de vins DO Binissalem. Institució Pública Antoni Maria Alcover, Manacor. Activitat prèvia inscripció (places limitades): info@fundaciocasamuseu.cat

15/07 Conferència: “El dimoni de les festes tradicionals de Mallorca. Classificació aproximada” 20.30h Conferència a càrrec de Gabriel Mayol historiador. Sala de Plens, Ajuntament de Petra.

20/07 Conferència: “El dimoni de les rondalles” 21h Conferència a càrrec de Jaume Guiscafrè, catedràtic i cap de departament de Filologia Catalana de la UIB. Casal Pere Capellà, Algaida.

CANVI DE DATA DEL 18/08 AL 16/08 Conferència: “Males llengos del dimoni” 20.30h Conferència a càrrec de Miquel Sbert, especialista en etnopoètica, entorn de la figura del dimoni en el cançoner tradicional. Sala Es Molinar, Montuïri.

16/09 Conferència: “El dimoni de les festes tradicionals de Mallorca. Classificació aproximada” 20h Conferència a càrrec de Gabriel Mayol historiador. Casa de cultura, Santa Margalida.

CANVI DE DATA DEL 29/10 AL 28/10 Conferència: “Diabolus in musica. Danses i músiques del dimoni” 20h Conferència a càrrec de Francesc Vicens, musicòleg. Auditori, Porreres.

CANVI DE DATA DEL 23/11 AL 30/11 Conferència: “Dimonis, del món clàssic a l’actualitat 19.30h Conferència a càrrec d’Antoni Janer, especialista en filologia clàssica. Fundació Cultura Es Convent, Inca.

2017

7/01 Taller-degustació: “La cuina del dimoni i altres pecats” 18 a 20h Conferència-taller a càrrec de Tomeu Arbona, cuiner. En acabar, hi haurà degustació amb tast de vins DO Binissalem. Baixos de na Batlessa, Artà. Activitat prèvia inscripció (places limitades): info@fundaciocasamuseu.cat

12/01 Conferència: “Visions del dimoni” 20h Conferència a càrrec de Mercè Gambús, doctora en història de l’art, entorn de la iconografia de la figura del dimoni. Sa Congregació, Sa Pobla.

28/03 Conferència: “El dimoni de les rondalles” 19.30h Conferència a càrrec de Jaume Guiscafrè, cap de departament de Filologia Catalana de la UIB. Escoles Velles de Son Servera (c. Sant Antoni, 23).

25/04 Conferència: “Males llengos del dimoni” 19h Conferència a càrrec de Miquel Sbert, especialista en etnopoètica, entorn de la figura del dimoni en el cançoner tradicional. Biblioteca Municipal de Sant Jordi (c. Paul Bouvy, 31).