Dimonis de Sa Pedrera de Muro

L’Associació Dimonis de Sa Pedrera fou creada l’any 2006 i consta de cinquanta cinc membres. El seu principal objectiu que es marquen els seus responsables és el de potenciar la figura del dimoni i del foc a les festes populars de les Illes Balears, concretament a les patronals de Sant Antoni i Sant Joan del poble de Muro.

Per Sant Antoni el correfoc serveix d’acte d’inici de les festes de Sant Antoni i es caracteritza per la seva espectacularitat amb encesa de campanar inclosa. Es tracta d’una colla que dedica una acurada elaboració per a cada correfoc que preparen i també es dediquen als petits formats.

Els vestits dels dimonis són de cotó blanc, en forma de cassot i calçons amples amb una corda de picarols fermada a la cintura. Tòfol Sastre, artista de Muro, fou l’encarregat de les pintures que cobreixen el vestit. Les carotes són de fibra de vidre i va cosida a una caputxa de pell.

Normalment les sortides a Muro de la colla són cinc al llarg de l’any, per Sant Antoni, per la festa del llibre el mes d’abril, per les festes patronals de Sant Joan, a l’agost a les festes de les Casetes dels Capellans de Can Picafort i finalment a la festa de la Carabassa el mes de novembre. Els deu membres de la batucada Renovers de Sa Pedrera són els acompanyants dels dimonis als correfocs.

Més informació: http://www.dimonisdesapedrera.org/

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: