L’exposició “Mil dimonis” comença el seu recorregut a Sineu

La Casa Pare Ginard, Museu de la Paraula, del Departament de Cultura del Consell, fa una passa més en el projecte “2016. Un any de mil dimonis” amb la inauguració d’un cicle d’exposicions a partir de fotografies de José Juan Luna “Potti” i textos de Rafel Ginard. El recorregut per la devoció dimoniera a Mallorca s’ha inaugurat aquest divendres a Sineu, però també es podrà veure a Manacor, Algaida, Montuïri, Sant Joan, Porreres, Inca, Artà i Sa Pobla.

L’exposició, fotogràfica i temàtica, aplega 51 representacions diferents del dimoni, de les més de setanta que actualment perviuen en la cultura popular illenca. La mostra ofereix una mirada a la diversitat del nostre dimoni recollida per José Juan Luna “Potti”, fotògraf que des de fa anys recorre Mallorca de ritual en ritual, de festa en festa, per captar els personatges, els ambients i els actes més significatius de la cultura popular actual. La selecció fotogràfica està estructurada en tres seccions: dimonis de Sant Antoni, dimonis de festa i dimonis de foc. Alhora, les fotografies s’acompanyen d’una tria de textos procedents de l’obra de Rafel Ginard: cites extretes de la recopilació del Cançoner Popular de Mallorca o del seu Calendari Folclòric, a través de les quals comprenem l’esperit essencial que condensen aquestes representacions actuals del dimoni.

L’exposició s’ha inaugurat aquest divendres, 29 d’abril, a la sala d’exposicions de l’Ajuntament de Sineu, on romandrà fins el 22 de maig. Posteriorment, i per aquest ordre, “Mil Dimonis. Un recorregut per la devoció dimoniera de Mallorca” arribarà a Manacor, Algaida, Montuïri, Sant Joan, Porreres, Inca, Artà i Sa Pobla. Més enllà de la mostra fotogràfica, la Fundació Casa Museu del Consell de Mallorca ha organitzat tot un seguit d’activitats com contacontes, conferències, tallers-degustació i espectacles de circ i acrobàcia. Podeu accedir a tota aquesta informació en el portal web http://www.mildimonis.cat

A la inauguració d’aquest divendres, a Sineu, han assistit el director insular de Cultura, Rafel M. Creus, el batle de Sineu, José Oliver, la regidora de Cultura de Sineu, Magdalena Genovart, la directora gerent de la Fundació Casa Museu, Carme Castells i la coordinadora del projecte “2016. Un any de mil dimonis”, Joana M. Serra. Durant l’acte, els assistents han pogut gaudir del cercavila temàtic a càrrec del Circ Bover, “Dimoniarrus”, que ha animat la trobada entre grans i petits.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: